June Update

The 2nd half of 2018 is officially here!
MTS is pleased to announce our exciting line up of courses taking place in the U.A.E.

Secure your spot early, limited spots available.
Early bird and bundle discounts applicable for specific courses.
DHA Accreditation Applied for all courses.

Clinical Manual Therapy with Osteopathy Techniques Module 2: Cervico-Cranium Complex
Date: 9 – 11 August 2018
Accredited: 12 CME credits

MTS Clinical Manual Therapy Module 2

Musculoskeletal Ultrasound Level 1 Part 1
Date: 31 August – 2 September 2018
DHA Accreditation Applied

MTS MSK Ultrasound Level 1 Part 1

Visceral Manipulation 1 (Abdomen)
Date: 14 – 17 September 2018
Accredited: 10.5 CME credits

MTS VM 1 (Abdomen)

Schroth Best Practice Program Module A+B
Date: 24 – 28 October 2018
DHA Accreditation Applied

MTS Schroth Best Practice Program

Musculoskeletal Ultrasound Level 1 Part 2
Date: 15 – 17 November 2018
DHA Accreditation Applied

MTS MSK Ultrasound Level 1 Part 2 

Clinical Manual Therapy with Osteopathy Techniques Module 3: Thoracic Spine and Rib Complex
Date: 30 November – 2 December 2018
DHA Accreditation Applied

MTS Clinical Manual Therapy Module

Ramadan Quiz Winners Announcement!

Every year for the past few years, MTS have dedicated the month of Ramadan, which is also a time of giving, to do our part in giving back to the society. This year is no different.

MTS announced its Ramadan quiz which consists of eight questions pertaining to MTS and its courses and we are happy to announce our three winners who correctly answered all of the questions. They are randomly selected by our Program Director, Dr. Y

an among all the correct entries.

They each win a seat in one of our prestigious course that will run in the coming months of 2018 – Clinical Manual Therapy with Osteopathy Techniques Module 2: Cervico-Cranium Complex, Musculoskeletal Ultrasound Level 1 Part 1 and Visceral Manipulation Module 1 – Abdomen.

With the overwhelming response to our quiz, we have also decided to give away three runner up prizes!

All winners will be informed via email in the coming week.

For everyone who took part in the quiz and would like to know the answers, they are as follows:
1. MTS is hosting the Schroth Best Practice Program for the second time in 2018. When will it be held? Answer: 24 – 28 October
2. In collaboration with an esteemed partner, MTS will be co-hosting the foundations of MSK Ultrasound course for the first time in 2018. Who is MTS partnering with to bring this course to Dubai? Answer: SonoSkills
3. The successful Clinical Manual Therapy with Osteopathy Course (CMT) is taught by an experienced physiotherapist with 18 years of experience. What is his name? Answer: Dr. Ng Chong Ching
4. What does MTS stand for? Answer: Movement Therapy Studio
5. Visceral Manipulation (VM) was developed by world-renowned French Osteopath and Physiotherapist. What is his name? Answer: Jean-Pierre Barral
6. There is a page/section on MTS website where you can read interesting blogs and news related to health and wellness. What is the name of this page/section? Answer: News
7. You can buy any MTS courses and books on the website. Where can you do this on the website? Answer: Shop
8. Other than hosting courses/events and health-related products, what other offerings does MTS provide? Answer: Online health & wellness bespoke training program

DEAR VALUED CUSTOMER,

Starting from 1st January 2018, MTS products and services shall be subject to 5% value added tax in compliance with the federal Laws & regulations levying and regulating the tax in the UAE.

VAT is a consumption tax that the end user is obligated to pay and MTS will be only acting as a collection Agent on behalf of the taxation authority.

MTS is legally obliged to comply with this Government mandate from 1st January 2018.